HomeNieuwsBizarItalië organiseert ’s werelds eerste Tiramisu World Cup

Italië organiseert ’s werelds eerste Tiramisu World Cup

Italië heeft de eerste Tiramisu World Cup ter wereld georganiseerd. Zo’n 700 gepassioneerde patissiers zakten af naar Treviso om te tonen wat ze waard zijn.

Het winnende dessert werd gemaakt door Andrea Ciccolella uit Veneto. De man is een 28-jarige fabriekswerker wiens droom het is om ooit een eigen bakkerij te openen. “Ik droom ervan om patissier te worden. Het liefst van al open ik een kleine taartenwinkel waar ik traditionele en huisgemaakte lekkernijen verkoop”, vertelt de winnaar tegen AFP. “Niets chic, maar lekker en goed gemaakt.”

De wedstrijd duurde twee dagen. Deelnemers werden onderverdeeld in twee groepen: diegenen die bij het traditionele recept bleven en diegenen die experimenteerden met andere smaken zoals aardbei en groene thee.

Oorzaak van een vete

Het beroemde dessert is al jaren de oorzaak van een vete tussen twee Italiaanse regio’s. Veneto en Friuli-Venezia beweren allebei dat tiramisu op hun grondgebied is ontstaan. In augustus was er een kleine overwinning voor Friuli nadat het dessert officieel was toegevoegd aan de lijst van hun traditionele desserten. Nu een man uit Veneto de Tiramisu World Cup heeft gewonnen, is de stand terug gelijk.

De foto’s doen ons al watertanden. Weet iemand hoe we volgend jaar in de jury kunnen belanden?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels