HomeNieuwsBizarVIDEO. Dit IJslands bier is gemaakt van walvistestikel

VIDEO. Dit IJslands bier is gemaakt van walvistestikel

Een IJslandse brouwerij is meer en meer naambekendheid aan het verwerven voor een opmerkelijk bier dat ze op de markt brengen. Hun ‘Havalur’ is gemaakt van de testikel van een walvis die gerookt werd in uitwerpselen van een schaap. De drank is een delicatesse op het eiland.

De volgende keer dat je Heineken wat raar proeft, begin dan niet te zagen over Nederlands bier, maar prijs je gelukkig. Het zou zomaar eens kunnen dat je binnenkort echt een bier drinkt dat naar ballen smaakt, zoals dat in IJsland nu al het geval is. Daar maakt de brouwerij Stedji Brewery het bier Havalur op basis van de testikel van gewone vinvis. Dat is een soort walvis die in de wateren rond het eiland voorkomt. Bovendien wordt het lichaamsdeel eerst gerook in schapenstront voor het gebruikt wordt in het brouwproces.

Prehistorisch dieet

Het bier is een van de bekendste poducten van het bedrijf. Havalur wordt enkel gemaakt voor het jaarlijkse Thorri-festival, waarbij de IJslanders de goden Thor en Odinn eren. Dat doen ze door te eten en te drinken zoals hun voorvaders. “We eten gefermenteerde haai, zuur walvisvet, testikels van rammen, enzovoort. Gewoon omdat de generaties voor ons dat ook aten”, zegt eigenaar van de brouwerij Dagbjartur Ariliusson aan Travel and Leisure.

Naast testikels gebruikt de brouwerij ook proper water van de gletsjer en een speciale mengeling van hop en granen. Het proces neemt heel wat tijd in beslag, maar het resultaat is een bier zonder toegevoegde suikers. De smaak zou het best te omschrijven als gerookt vlees, maar met een hint van hop. Voor de durvers onder ons: proeven maar!

Het bericht VIDEO. Dit IJslands bier is gemaakt van walvistestikel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels