HomeNieuwsBizarVader vraagt aan ouders of hun kinderen geen billenkoek nodig hebben? De...

Vader vraagt aan ouders of hun kinderen geen billenkoek nodig hebben? De reacties zijn niet mals

De Amerikaan Dwayne Stamper bevindt zich in het oog van een gigantische mediastorm. De vader uit Indiana vroeg vorige week op Facebook of er geen ouders waren met lastige kinderen die hij pak rammel mocht komen verkopen. In een mum van tijd ging zijn post viraal en ontving de man doodsbedreigingen. 

De bewuste Facebookpost werd 180.000 keer gedeeld en kreeg zo’n 10.000 reacties. Hoewel het ludiek bedoeld was, had het een veel grotere impact dan Stamper ooit had kunnen denken. Op de foto is de vader van vijf kinderen te zien op een stoel met daarachter een bord waarop staat dat hij ‘gratis billenkoek’ geeft. “Deze zomer kan niet snel genoeg voorbij zijn voor sommige ouders. Liefst geen kinderen ouder dan 13 jaar, die kunnen mij misschien terugslaan, schrijft hij nog op Facebook.”

Verwende kinderen 

De aanleiding voor het bord is een incident dat een dag eerder gebeurde. “Ik stond te wachten in een restaurant toen ik een huilend kind zag. De jongen was misschien 5 of zes jaar oud. Ik vroeg hem om te stoppen met huilen, maar hij bleef maar doorgaan. Toen besloot ik om in te grijpen.

“Ik vroeg zijn moeder of ik niet beter het probleem kon oplossen”, gaat de man verder, maar ze zei dat hij enkel overstuur was omdat hij geen kauwgom kreeg. Iets later toen hij nog steeds aan het huilen was, gaf zijn oma toe dat hij verwend was. Alleen een stevige portie billenkoek zou zo’n gedrag kunnen afleren. Mijn ouders lieten zo’n gedrag nooit toe en zeker niet als ik iets niet kreeg. Dat is het probleem met onze huidige softe maatschappij. Er is geen autoriteit meer. Ik zou nooit zomaar mijn kinderen slaan, maar je moet wel tonen wie de ouder is.”

Controverse 

Zijn statements kunnen op veel gemengde reacties rekenen. Sommige scharen zich volledig achter hem. “Kinderen moeten weer leren wat discipline en respect is.” Anderen vinden het dan weer niet kunnen dat de vader geweld zo aanspoort. “Iemand die de kinderen van een ander wil slaan, heeft duidelijk een probleem”, klinkt het op sociale media. Stamper zelf had de hele heisa rond zijn post niet verwacht. “Ik krijg doodsbedreigingen en wordt door het slijk gehaald. Maar ik trek het me niet aan. Ik heb ondertussen al duizenden nieuwe vriendschapsverzoeken op Facebook.

Het bericht Vader vraagt aan ouders of hun kinderen geen billenkoek nodig hebben? De reacties zijn niet mals verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels