HomeNieuwsBizarBizar. Japanners kunnen centje bijverdienen door oksels te gebruiken als advertentieruimte

Bizar. Japanners kunnen centje bijverdienen door oksels te gebruiken als advertentieruimte

Reclame maakt deel uit van ons dagelijks leven, we kunnen er niet meer omheen. Maar in Japan kan het nog een tikkeltje extremer. Daar kunnen mensen die een centje willen bijverdienen hun oksel als plakbord gebruiken. Telkens als ze in de metro rechtstaan en iets vastgrijpen, rinkelt de kassa. 

Reclamebureau ‘The Wakino Ad Company’ verkoopt advertentieruimte op de oksels van knappe, jonge dames. Een sluwe truc die aanslaat want het bedrijf heeft al een klant binnengehaald. Hoe werkt het vraagt u zich af? De meisjes gaan naar de metro en plakken een kleine sticker van vijf op tien centimeter op hun oksel. Daarna blijven ze gedurende de volledige rit rechtstaan. Zitten is verboden want anders zijn de vrouwen hun armen niet goed zichtbaar voor andere passagiers.

10.000 yen 

De bizarre job doe je natuurlijk niet zomaar. Kandidaten kunnen in de zomermaanden 10.000 yen of zo’n 76 euro per uur verdienen met de advertenties. Seishin Biyo Clinic is de eerste klant die het reclamebureau kon binnenhalen en ze twijfelen er niet aan dat er nog klanten volgen. Het bedrijf zoekt bovendien ook mannelijke modellen om advertenties te tonen. En alsof dat niet voldoende is wordt er binnenkort een wedstrijd georganiseerd waarin de mooiste oksel van Japan verkozen wordt.

Herfst

Al aan deze gekkigheid zal binnenkort wel een einde komen wanneer de herfst zijn intrede doet. Want dan wordt het weer een beetje kouder en zal de oksel warm ingeduffeld worden.

Het bericht Bizar. Japanners kunnen centje bijverdienen door oksels te gebruiken als advertentieruimte verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels