HomeNieuwsBizarUitnodiging voor tuinfeest gaat viraal: ‘barbecue, geen orgie’

Uitnodiging voor tuinfeest gaat viraal: ‘barbecue, geen orgie’

De uitnodiging voor Chris Bowmans barbecue ging in geen tijd viraal op Twitter. De reden? Hij opende zijn bericht met de erg duidelijke woorden ‘BBQ geen ORGIE’. Dat hij zijn uitnodiging verstuurde op de datingapp Grindr verklaart misschien al deels zijn opvallende woordkeuze.

De Amerikaan uit North Carolina Chris Bowman wekte met zijn uitnodiging wellicht meer interesse dan hij had kunnen hopen. Op de datingapp voor bi- en homomannen Grindr verspreidde hij het bericht van zijn tuinfeest. Om duidelijk te maken dat het een gewone barbecue betrof, opende hij zijn uitnodiging met de woorden ‘Barbecue, geen orgie’.

Privébericht

“Waarom denkt negentig procent van jullie dat dit een orgie is?” vroeg de 61-jarige man zich af. “Is het omdat ik op deze app zit? Ik probeer gewoon iedereen uit te nodigen: man, vrouw, gay, bi, hetero of trans. Het maakt allemaal geen verschil voor mij.”

Om zeker te zijn dat er mensen kwamen opdagen, verstuurde Bowman nog enkele privéberichten naar Grindr-gebruikers in de buurt. “Breng gerust je vrouw, partner of date mee. Dit feestje staat open voor mannen, vrouwen en families. Voor homo’s, hetero’s, biseksuelen en het onbekende.”

Hulp van Grindr

Het bericht mist zijn doel niet. Twitter-gebruiker Matt Setzer ging effectief op de uitnodiging in en hij had er achteraf geen spijt van. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe open iedereen was”, zegt Setzer aan The Charlotte Observer. “Omdat we niet met gigantisch veel mensen waren, voelde het feest heel persoonlijk aan en leek iedereen wel familie.”

Chris Bowman zelf was ook enthousiast over zijn tuinpartijtje. Hij was verbaasd dat hij zo veel respons kreeg en dat er zelfs mensen uit Duitsland, Australië en Brazilië met hem contact opnamen via Twitter. “Ik vind het onvoorstelbaar en hartverwarmend tegelijk dat mensen zo over mijn barbecue spreken. Wel, tweeten.” Bowmans feest was zo populair dat Grindr heeft aangeboden om hem te helpen bij zijn volgende editie.

Het bericht Uitnodiging voor tuinfeest gaat viraal: ‘barbecue, geen orgie’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels