HomeNieuwsBizarTrage computers kosten ons twee werkdagen per jaar

Trage computers kosten ons twee werkdagen per jaar

Per jaar verliezen we twee werkdagen aan wachten op een trage computer of een pc die in panne valt. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Twente. Een ICT-cursus zou je een half uur extra per dag kunnen opleveren.

We kennen het allemaal. Je hebt net iets te veel programma’s openstaan, je wil een groot bestand downloaden of is het gewoon weer een van die dagen. Wat de reden ook is, je computer op het werk laat zich af en toe van zijn meest passieve kant zien en komt soms zelfs met een blauw scherm op te proppen. Dan kan je niets anders doen dan wachten, wachten en wachten. En dan neemt heel wat kostbare werktijd in beslag.

Kost van 19 miljard euro per jaar

Zo berekende onderzoekers van de universiteit van Tilburg dat trage computers ons elk jaar twee werkdagen kosten. Zo’n 8% van onze werktijd zou verloren gaan door problemen met de ICT, meldt RTL Nieuws. Dat komt neer op een kostenplaatje van 19 miljard euro per jaar voor het bedrijfsleven.

Alexander van Deursen en Jan van Dijk, de twee onderzoekers achter de studie ‘Ctrl Alt Delete’, ontdekten ook dat haperende computers een van onze grootste frustraties zijn op kantoor. Zij zien dan ook heil in een informaticacursus voor werknemers. Uit het resultaten blijkt namelijk dat we onze kennis van een compueter overschatten. Een opleiding zou ook ons elke dag 33 minuten meer werktijd opleveren.

Het bericht Trage computers kosten ons twee werkdagen per jaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels