HomeNieuwsBizarTong van drie kilo verwijderd bij Aziatische beer

Tong van drie kilo verwijderd bij Aziatische beer

In Myanmar is er een beer geopereerd aan zijn tong. Het orgaan woog maar liefst drie kilo en sleepte over de grond, zodat de arme Nyan Hthoo niet in staat was om zelfstandig te eten.

“Ik werk al meer dan tien jaar met beren, maar zoiets heb ik nog nooit gezien”, klinkt het verbaasd bij Heather Bacon, een van de betrokken dierenartsen. “Een tong van drie kilo meeslepen zet heel veel druk op de kaak en de kop. Omdat de tong de grond raakte, was de uit de kluiten gewassen tong ook vanuit hygiënisch oogpunt een probleem. Hij kon niet eens zijn mond sluiten”, vervolgt Bacon in The Guardian.

Twee verklaringen

Er zijn twee mogelijke verklaringen voor de opgezwollen tong van de Aziatische beer. Zo kan het om een aangeboren afwijking gaan, maar kan er ook elephantiasis in het spel zijn. Dat is een infectie die verspreid wordt door muggen. Die ziekte is tot nu nog toe wel nog nooit eerder vastgesteld bij dieren.

De bijzondere beer werd door monniken gered nadat hij door smokkelaars ontvoerd was. Zodra ze zijn enorme tong in het vizier kregen, haalden ze er de lokale dierenarts bij.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels