HomeNieuwsBizarToeristen uit Machu Picchu gegooid na trekken van naaktfoto’s

Toeristen uit Machu Picchu gegooid na trekken van naaktfoto’s

Drie Europese toeristen zijn weggestuurd uit de historische Inca-stad Machu Picchu, nadat ze er foto’s hadden genomen met hun blote billen op. De politie bevestigt dat het om drie mannelijke twintigers gaat.

“Drie bezoekers staken hun broek af om met hun blote kont op de foto te kunnen gaan”, zegt politieagent Martin Flores aan AFP. “Dat is niet toegelaten. Zoals de regels voorschrijven, zijn ze van het terrein gegooid, maar niet opgepakt.”

Trekpleister

Het drietal – een 21-jarige Duitser, een 24-jarige Zwitser en een 26-jarige Nederlander – zijn niet de eersten die de politie in Machu Picchu voor dergelijk gedrag op de vingers moet tikken. In 2014 herhaalde de Peruviaanse mininster van Cultuur al eens dat naaktfoto’s er verboden zijn. Toen was er een vlaag van bezoekers die deze regel aan hun laars lapten.

De stad Machu Picchu is een van de grootste toeristische trekplijsters in Peru. De Inca-stad is gebouwd op een bergtop en bleef als een van de enige Inca-steden ongeschonden toen de Spanjaarden het land koloniseerden.

Het bericht Toeristen uit Machu Picchu gegooid na trekken van naaktfoto’s verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels