Vind ons op

Zita

Franse bakker beboet omdat hij te hard werkt

Bizar

Franse bakker beboet omdat hij te hard werkt

Een Franse bakker heeft een boete van 3000 euro gekregen omdat hij elke dag zijn winkel openhield. Ondertussen gaat er een petitie rond om de beslissing ongedaan te maken.  

Lusigny-sur-Barse is een gemoedelijk dorpje in Frankrijk, vlakbij het toeristisch hart van de provincie Aube. Inwoners krijgen er regelmatig toeristen over de vloer, om die reden besloot bakker Cédric Vaivre voortaan elke dag zijn winkel te openen. Een beslissing waar hij nu dus voor gestraft wordt. De Franse fiscus heeft de man beboet omdat hij niet één of meerdere sluitingsdagen heeft.

Gedateerde regel 

De wetgeving uit 1994 verplicht handelaars een sluitingsdag in te voeren, tenzij er sprake is van een uitzondering zoals bij Vaivre het geval was. Alleen werd die uitzondering in 2017 niet vernieuwd. Ondertussen hebben al 400 inwoners een petitie getekend om de boete te laten vallen. “In een bloeiende toeristische gemeente is het juist goed dat er zoveel winkels open zijn, ik begrijp het echt niet, aldus burgemeester Christian Branle in een interview met Le Parisien.

Het bericht Franse bakker beboet omdat hij te hard werkt verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top