HomeNieuwsBizarToeriste dobbert bijna volledige dag op zee nadat luchtmatras wegdrijft

Toeriste dobbert bijna volledige dag op zee nadat luchtmatras wegdrijft

De 55-jarige Olga zal haar laatste vakantie niet snel vergeten. De ene moment dobberde ze nog rustig op zee met haar luchtmatras. De volgende moment zag ze zichzelf meegesleurd worden door een sterke stroming. Pas 21 uur later werd ze teruggevonden op elf kilometer van de kust.

De Russische Olga Kuldo was samen met haar man en haar dochter op vakantie in het Griekse stadje Rethymno. Woensdag besloot ze in haar eentje naar het strand te gaan en de golven op te gaan met een luchtmatras. Het is niet duidelijk wat er daarna gebeurde, maar terwijl Olga op het luchtbed lag te dobberen, werd ze door de stroming meegesleurd weg van de kust en richting open zee.

Elf kilometer

Toen Olga niet terugkeerde, sloegen haar man en dochter alarm. Diezelfde avond werd een zoekactie gestart, maar inmiddels was het luchtbed zo ver weg dat de vrouw niet gezien kon worden vanop de kust. De vrouw werd heel wat uren later voor het eerst opgemerkt door een vliegtuigje van Frontex, het Europese grens- en kustwachtagentschap. Zij waren eigenlijk op zoek naar migranten op zee. Op dat moment dreef Olga op elf kilometer van de kust. Frontex kon haar locatie doorgeven aan een reddingsteam, dat de vrouw snel daarna oppikte.

Compleet uitgeput 

Bij haar redding was Olga wel bij bewustzijn, maar uiteraard compleet uitgeput. De hele tijd had ze zich vastgeklampt aan haar luchtbed en door de blootstelling aan de zon was over het hele lichaam zwaar verbrand. Omdat het ’s nachts flink afkoelde, was haar lichaamstemperatuur gedaald tot amper 32 graden. Volgens haar dochter is het uberhaupt een mirakel dat haar moeder het heeft overleefd.

Het bericht Toeriste dobbert bijna volledige dag op zee nadat luchtmatras wegdrijft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels