HomeNieuwsBizarTiener betaalt enorm bedrag voor speciale nummerplaat

Tiener betaalt enorm bedrag voor speciale nummerplaat

Een 12-jarige student heeft op een veiling in Abu Dhabi 135.000 euro neergeteld voor een autonummerplaat. Toch bleek dat kenteken niet eens het duurste dat onder de hamer ging.

Voor de speciale plaat met het nummer 1111 betaalde de jongen 1,5 miljoen dirham, wat op zo’n 135.000 euro neerkomt. Volgens The National heeft Khalifa Al Mazrouei zelf 500.000 dirham of 45.000 euro betaald met het geld dat hij in een voordracht van de koran gewonnen had. Zijn vader legde de rest van het bedrag bij.

Nog geen rijbewijs

De nummerplaat zou geplaatst worden op de Mercedes waarmee hij naar school gaat, al kan hij daar zelf nog niet mee rijden. In de Emiraten geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar voor het behalen van een rijbewijs.

Nummer twee

Opvallend: de nummerplaat van de jongen was niet eens de duurste aankoop op de veiling. Een zakenman kocht een plaat met het nummer 2 voor maar liefst 10 miljoen dirham of 900.000 euro. Dat deed hij om het goede doel te steunen. “Ik ben trots op mijn land en ik wil dat mijn geld naar het goede doel gaat”, aldus Ahmed Al Marzuoqi. “Dit is een jaar van geven en de politie zal het geld van de verkoop gebruiken om de armen te helpen.”

De veiling leverde dit jaar een totale opbrengst op van 55 miljoen dirham, bijna 6 miljoen euro, voor de politie van Abu Dhabi. Vorig jaar werd het nummer 1 verkocht voor 31 miljoen dirham of 3 miljoen euro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels