HomeNieuwsBizarDelete Instituut: ontwenningskliniek voor internetverslaafden

Delete Instituut: ontwenningskliniek voor internetverslaafden

Kan je niet meer zonder internet? Heb je steeds de drang om naar je smartphone te grijpen? Dan kan je een bezoekje brengen aan het Delete Instituut, een ontwenningskliniek voor internetverslaafden.

Deze instelling werd in Brazilië geopend om het steeds groter wordende ‘Nomofobie’-probleem tegen te gaan. Dat is de angst om zonder mobiele verbinding te vallen. De term is een samentrekking van de woorden ‘no’, ‘mobile’ en ‘fobie’.

“Het gebruik wordt problematisch wanneer het virtuele een invloed heeft op het echte leven, wanneer iemand de controle verliest”, vertelt Eduardo Guedes, onderzoeker aan het Delete Instituut. “Dat verslavingsniveau bereik je al makkelijk.”

Gezond gebruik

De rehab voor internetverslaafden bant de smarphone niet volledig, maar focust op een gezond gebruik. De onderzoekers leggen verschillende oefeningen voor aan de patiënten, waaronder lezen of een film kijken zonder daar de smartphone bij te gebruiken.

De hulpverleners proberen om het gebruik te doen verminderen. Indien nodig zelfs met behulp van voorgeschreven medicatie.

Internetgebruik wereldwijd

Dat er een ontwenningskliniek werd opgericht in Brazilië is geen verrassing. Het land heeft het vierde grootste internetverbruik ter wereld. Op de derde plaats staan de VS. Ook daar werden al enkele gelijkaardige instituten geopend.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels