Vind ons op

Zita

Terminaal zieke wetenschapper transformeert in ’s werelds eerste volledige cyborg

Bizar

Terminaal zieke wetenschapper transformeert in ’s werelds eerste volledige cyborg

Een Britse wetenschapper die lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte beweert zichzelf getransformeerd te hebben tot cyborg. De man praat na de verwijdering van zijn strottenhoofd via een stemcomputer en ontwikkelde een levensechte avatar van zijn gezicht, die reageert met behulp van kunstmatige intelligente lichaamstaal. Via ‘eye tracking’-technologie kan hij meerdere computers besturen. 

 

Peter Scott-Morgan besloot zich niet bij zijn levenslot neer te leggen. De wetenschapper lijdt aan een ongeneeslijke motorneuronziekte, maar probeert zijn levenseinde nu te verlengen door het ondergaan van allerlei operaties. Naast ingrepen zoals het verwijderen van zijn strottenhoofd (om te vermijden dat speeksel in de longen loopt), het plaatsen van een sonde in zijn maag en een katheter in zijn blaas, liet hij ook enkele technologische aanpassingen doorvoeren. Met die aanpassingen wil hij “het meest geavanceerde menselijke cybernetische organisme ooit gemaakt” worden. Hij onderging de operaties op de dag dat de dokters op statistische basis zijn dood hadden voorspeld.

 

Upgrade

Bovenop de lichamelijke veranderingen kreeg “Peter 2.0” ook een mobiele upgrade: met zijn nieuwe rolstoel kan hij zowel platliggen, staan en bewegen aan een aanzienlijke snelheid. Op zijn website verklaart de Brit dat hij zijn ziekte als een mogelijkheid tot verbetering in plaats van een doodsvonnis beschouwt. Hij richtte een stichting op en roept op tot meer aandacht voor de mogelijkheden om met de aandoening om te gaan. Peter is ervan overtuigd dat lotgenoten in zijn cyborgspoor zullen volgen.

 

Het bericht Terminaal zieke wetenschapper transformeert in ’s werelds eerste volledige cyborg verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top