HomeNieuwsBizarFaeroër-eilanden sluiten volgend jaar (even) de deuren voor “onderhoud”

Faeroër-eilanden sluiten volgend jaar (even) de deuren voor “onderhoud”

De eilandengroep van de Faeroër zal volgende jaar drie dagen gesloten zijn voor alle toeristen. Het doel is om het fragiele ecosysteem te beschermen en de effecten van het groeiende toerisme in de regio tegen te gaan. Een groep van 100 vrijwilligers geeft de eilanden die drie dagen een schoonmaakbeurt.

Al wie plande om volgend jaar tussen 15 en 17 april naar de Faeroër-eilanden te reizen, zal van een kale reis terugkomen. De Deense eilandengroep sluit dan voor elke toerist de deuren. Meer specifiek zullen 14 toeristische sites niet toegankelijk zijn, waaronder Slættaratindur. De hoogste berg van de eilandengroep is momenteel niet bereikbaar en dus moet er een nieuwe weg naar de top aangebracht worden.

Slotfeest met lokale maaltijden en dansen

Dat is een van de opdrachten van een groep van 100 vrijwilligers. Enkel zij mogen tijdens de sluitingsperiode de toeristische sites betreden. Ze zullen er een ‘groot onderhoud’ houden en de omgeving beschermen tegen de impact van het toenemend aantal toeristen dat de heuvels en bergen bewandelt. Vrijdag 17 april mogen ze hun werk samen met de lokale bevolking vieren met traditionele maaltijden en dansen.

Het toerisme op de Faeroër, die toebehoren aan Denemarken, kende de afgelopen jaren een sterke boost. In 2013 bezochten 68.000 toeristen de eilanden. Vorig jaar was dat cijfer gestegen naar 110.000. Dat is het dubbel van het lokale bevolkingsaantal, dat slechts 51.312 mensen telt. Voor 2020 staat de opening van twee nieuwe hotels op de planning, dus het aantal toeristen zal hoogstwaarschijnlijk nog toenemen.

Closed for Maintenance, Open for Voluntourism Re-cap from Visit Faroe Islands on Vimeo.

Het bericht Faeroër-eilanden sluiten volgend jaar (even) de deuren voor “onderhoud” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels