HomeNieuwsBizarRecord op de schop: aanschouw het hoogste zandkasteel ter wereld (foto’s)

Record op de schop: aanschouw het hoogste zandkasteel ter wereld (foto’s)

Geen gevoel gelukzaliger dan bij de aanblik van je zelfgebouwde zandkasteel, een geelgoud fort gemetseld uit hard labeur, zand, zeewater en zonnecrème. Hoewel we voor die hoogdagen der creatieve strandconstructies meestal ver in onze kindertijd moeten gaan graven, blijft de zandkastelenpret voor sommigen een leven lang duren. En ze breken er records mee.

Het nieuwe hoogste zandkasteel ter wereld staat in Blokhus, een stad in het noorden van Denemarken. Het impressionante bouwwerk is volgens inspecteurs van Guinness World Records maar liefst 21,16 meter hoog. Dat is wellicht een luttele 20 meter hoger dan het kasteel waar wij in onze kindertijd het hardst voor hebben gezwoegd, maar zeker 3,5 meter hoger dan de vorige recordhouder.

De Nederlandse kunstenaar Wilfred Stijger liet zich voor het ontwerp inspireren door de coronapandemie: in details zien we onder meer hoe Patrick Spongebob een coronaprik geeft. Het bouwwerk bestaat uit zo’n 4.800 kilogram zand waaraan 10% klei werd toegevoegd. Dat mengsel werd vervolgens door 30 artiesten gekneed tot een prachtig kasteel in pyramidevorm – anders kan het niet blijven staan. En wie vreest voor een allesverwoestende windvlaag, kan ook op z’n twee oren slapen: een dun laagje lijm zal ervoor zorgen dat het werk ook nog in de winter bewonderd kan worden.




Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/record-op-de-schop-aanschouw-het-hoogste-zandkasteel-ter-wereld-fotos

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels