HomeNieuwsBizarPython op de dool in Japanse grootstad

Python op de dool in Japanse grootstad

In de Japanse grootstad Kurashiki wordt met man en macht gezocht naar een ontsnapte koningspython. De eigenaar van de twee meter lange slang had het reptiel net met de auto opgehaald bij een vriend, die een paar dagen op het huisdier had gepast. Toen de man zijn wagen uitlaadde op een parkeerplaats aan zijn flat, realiseerde hij zich plots dat de slang verdwenen was. Zo meldt de Japanse televisiezender NHK.

Na een tevergeefse zoektocht nam de eigenaar uiteindelijk contact op met de politie. De politie van Kurashiki, dat op ongeveer 680 kilometer van Tokio in de westelijke prefectuur Okayama ligt, riep de inwoners op tot verhoogde waakzaamheid. Pythons zijn niet giftig, maar doden hun prooi door zich om hen heen te wikkelen. Ze voeden zich doorgaans met warmbloedige dieren, zoals vogels en zoogdieren.

Exotische dieren van allerlei aard zijn zeer gewild bij Japanse verzamelaars. De eigenaar van de koningspython hield het dier in een glazen terrarium in zijn huis. Daarvoor is geen speciale vergunning nodig, aldus nog NHK.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/python-op-de-dool-japanse-grootstad

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels