HomeNieuwsBizarPriester wil fatsoentaks invoeren voor vrouwen die te bloot naar zijn kerk...

Priester wil fatsoentaks invoeren voor vrouwen die te bloot naar zijn kerk komen

Een streepje bloot, het moet kunnen. Maar daar dacht een Italiaanse priester anders over. De Roomse geestelijke krijgt steeds meer bruidjes over de vloer van zijn kerk die een diep decolleté dagen. Uit noodzaak wil de man een fatsoentaks invoeren. Hoe meer er te zien is, hoger de prijs.

Cristiano Bobbo is priester en moet met lede ogen aanzien dat bruidjes zijn kerk betreden in pikante kledij. Gezien de hemelse omgeving vindt hij het vreselijk ongepast. Uit onvrede voert Bobbo daarom een fatsoentaks in. “We zouden een vergoeding moeten heffen die in verhouding staat tot het fatsoen van de trouwjurk”, bepleit de priester. “Wie zich grof of obsceen uitdost, betaalt het meest voor de trouwceremonie.” Het zit de priester zo hoog dat hij er zelfs een brief over schreef. “De kledij van de bruidjes is niet in verhouding met de katholieke omgeving waar ze zich bevinden. Het getuigt van weinig smaak.”

Spirituele plechtigheden 

“In plaats van een spirituele gelegenheid, zijn trouwpartijen herleid tot glamoureuze society-events. Ik weet dat mijn idee weinig kans op slagen heeft, maar toch zou het niet slecht zijn als ingevoerd zou worden.” Voorlopig krijgt vrome voorstel vooral spot op sociale media. Daarnaast krijgt de man ook de seksuele misstappen van zijn collega’s aangewreven. Het idee lijkt dus voorlopig maar weinig goed onthaald te worden.

Het bericht Priester wil fatsoentaks invoeren voor vrouwen die te bloot naar zijn kerk komen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels