HomeNieuwsBizarPolitie vat ‘kaasdief’: wie mist deze stukken kaas?

Politie vat ‘kaasdief’: wie mist deze stukken kaas?

Het is niet een kruimeldief, maar een kaasdief die de politie in het Nederlandse Ede heeft aangehouden. Ze zijn nu nog op zoek naar iemand die enkele stukken kaas in z’n koelkast mist.

‘WIE JAT ER NOU KAAS?’ staat er onder het Facebook-bericht van de politie in Ede in kapitalen. “Ja, echt hele arme mensen die geen kaas kunnen betalen of misschien mensen die psychisch niet helemaal 100 zijn”, staat er ook onder, evenals de hashtags die de politie erbij heeft gezet. #PolitieEde #Heterdaad #Gestolenspullen #Kaas#Inbraak

Wat is er gebeurd?

Maandagochtend in alle vroegte kreeg de politie in Ede een melding dat er een inbreker aan de Rembrandtlaan op de vlucht was. “Wij zijn snel met meerdere collega’s naar de locatie gereden en hebben daar, na een korte zoektocht, een verdachte aangehouden.” Een bekende van de de politie, “dankzij de geschrokken aangever en een zeer oplettende getuige hebben wij de verdachte kunnen aanhouden.”

Kaasliefhebber

Tijdens het onderzoek kwam de politie er achter dat in de nabije omgeving allerlei “goederen achtergelaten waren” die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. “Mogelijk dat de verdachte, vóór dit incident, een bezoek aan een ander adres heeft gepleegd.”

En daar dus even de koelkast heeft leeg geroofd. De koelkastdief is waarschijnlijk gek op kaas, getuige de verschillende soorten die hij heeft verzameld en die op de foto staan die de politie heeft gedeeld. Waaronder een mooi stuk geitenkaas en kaas in plakjes, van de Jumbo.

Last van muizen?

Op Facebook wordt volop gereageerd op de bizarre diefstal. “Misschien had ie last van muizen”, oppert iemand en anderen taggen hun kaasvrienden, met een knipoog erachter. “Ik weet wel wie dit had kunnen zijn.. (…) als je niet in bed had gelegen had ik je verdacht gevonden!”

Het bericht Politie vat ‘kaasdief’: wie mist deze stukken kaas? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels