Vind ons op

Zita

BIZAR. Twitter huldigt Obama op verjaardag van Trump

Bizar

BIZAR. Twitter huldigt Obama op verjaardag van Trump

Twittergebruikers hebben afgelopen weekend massaal voormalig president Barack Obama gehuldigd met de hashtag #AllBirthdaysMatter, een ironische verwijzing naar #AllLivesMatter, de hashtag die in conservatieve en extreemrechtse kringen in zwang geraakte als tegenreactie op #BlackLivesMatter. Niet toevallig was het afgelopen weekend de verjaardag van huidig Amerikaans president Donald Trump.

Zondagochtend gingen plots allerlei lovende berichten over Obama viraal op Twitter, zoals “Obama Day June 14th”, “Obama Appreciation Day”, “Obama Day USA” en “Happy Birthday Obama”, veelal vergezeld van de hashtag #AllBirthdaysMatter, een referentie aan de omstreden hashtag #AllLivesMatter die de jongste dagen in conservatieve en extreemrechtse kringen furore maakte als antwoord op #BlackLivesMatter. Sommige beroemdheden en politici sprongen mee op de kar en zetten Obama in de bloemetjes.

Kritiek

Saillant detail: Barack Obama verjaart op 4 augustus. De huidige Amerikaanse president Donald Trump blies afgelopen zondag 74 kaarsjes uit. #AllBirthdaysMatter was dan ook verholen kritiek op het beleid van Trump, en een nostalgische terugblik van Obama-voorstanders op het bewind van de vorige president. En dat op het geliefkoosde medium van Trump: Twitter.

Het bericht BIZAR. Twitter huldigt Obama op verjaardag van Trump verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top