HomeNieuwsBizarPolitie moet uitrukken voor zwarte panter in Anderlecht (en kan het dier...

Politie moet uitrukken voor zwarte panter in Anderlecht (en kan het dier gelukkig vatten)

Op het parkeerterrein van het Ibis-hotel aan de Lenniksebaan in Anderlecht is deze ochtend een zwarte panter uit zijn kooi ontsnapt. Het dier is ondertussen  gevangen en opnieuw veilig in zijn kooi. De man en zijn panter waren op weg naar filmopnames in België.

Het dier werd donderdagochtend omstreeks 05.40 uur opgemerkt op het parkeerterrein van het hotel, waarop getuigen meteen de politie verwittigden.

“Toen onze patrouille ter plaatse kwam, bleek het dier daar inderdaad rond te lopen”, zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de politie Brussel Zuid. “Het dier was rustig zodat onze agenten hun wagen zodanig hebben geparkeerd dat het niet kon ontsnappen. We hebben daarop een dierenarts opgeroepen die met dergelijke dieren kon omgaan maar die moest van ver komen. Rond 07.00 uur verscheen dan de eigenaar van het dier, die in het hotel verbleef”, gaat de woordvoerster verder.

Filmopnames 

“Die man heeft het dier een leiband aangedaan en teruggebracht naar zijn kooi. Het gaat om iemand die dergelijke dieren traint voor filmopnames en hij was met de panter in België voor de opnames van een film. Het dier zat in een kooi in zijn vrachtwagen en het is nog niet duidelijk hoe het is kunnen ontsnappen.” De politie controleerde de eigenaar. Die bleek over alle papieren te beschikken.

Het bericht Politie moet uitrukken voor zwarte panter in Anderlecht (en kan het dier gelukkig vatten) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels