HomeNieuwsBizarOxford overweegt daklozen QR-code te geven voor digitale donaties

Oxford overweegt daklozen QR-code te geven voor digitale donaties

In de Britse stad Oxford loopt een proefproject waarbij daklozen een QR-code krijgen. Die code kan gebruikt worden door mensen om een donatie digitaal over te maken. De bedragen kunnen enkel gebruikt worden bij lokale goede doelen en als de daklozen met die organisaties een plan hebben uitgewerkt.

Mensen die vaak geen cash geld op zak hebben, maar toch iets willen geven aan een dakloze persoon, kunnen voortaan terecht in Oxford. De Britse stad heeft een proefproject op poten gezet waarbij mensen die op straat leven een QR-code krijgen. Daarmee kunnen ze dan digitaal een donatie krijgen.

Plan van aanpak

De technologie, die de naam ‘Greater Change’ kreeg, komt van de ondernemer Alex McCallion. Zijn platform fungeert als een doorgeefluik tussen de doneerder en enkele lokale goede doelen. Daar kunnen de daklozen de bedragen uitgeven, maar enkel als ze op voorhand een plan zijn aangegaan om hun situatie te verbeteren. Zo weten de mensen die geld geven waar dat aan besteed zal worden.

Bovendien hoopt McCallion dat mensen zo zien dat de deelnemende daklozen bewust bezig zijn met de verbetering van hun leven. “Ik wou een manier zoeken om iets bij te dragen zonder dat er cash geld uitgewisseld wordt”, vertelt de ondernemer aan Yahoo. “Bovendien steunen we zo die kansarme mensen door te laten zien dat ze de donaties gebruiken voor constructieve oplossingen.”

Het bericht Oxford overweegt daklozen QR-code te geven voor digitale donaties verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels