HomeNieuwsBizarPolitie betrapt dronken bestuurder op wel heel domme manier

Politie betrapt dronken bestuurder op wel heel domme manier

Dit weekend heeft de politie van Bilzen op een bijzondere manier een man betrapt die onder invloed reed. Hij kwam namelijk uit eigen wil op de zwaailichten af, om te kijken wat er aan de hand was. 

De politiepatrouille zette zaterdagochtend een bestuurder aan de kant in de deelgemeente Rijkhoven. Die reed volgens de politie nogal met een ‘vlotte rijstijl’, aldus HLN. Uit een alcoholcontrole bleek dat hij 0,8 promille in zijn bloed had, dat is boven de legaal toegelaten waarde. Daardoor mocht hij zes uur niet meer met de auto rijden.

Tweede bestuurder

Maar tijdens de controle stopte nog een tweede bestuurder bij de politiewagen. Die was nieuwsgierig op de zwaailichten afgekomen en vroeg wat er gaande was. De agenten vertelden hem dat ze een alcoholtest afnamen, waarop ze besloten de nieuwsgierige bestuurder aan dezelfde test te onderwerpen. De man had 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Net als de eerste bestuurder mocht hij dus ook zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Ze zullen ook allebei een boete ontvangen.

Het bericht Politie betrapt dronken bestuurder op wel heel domme manier verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels