Vind ons op

Zita

Piloot valt in slaap en mist landing

Bizar

Piloot valt in slaap en mist landing

In Australië is een piloot in slaap gevallen tijdens een vrachtvlucht van de maatschappij Vortex Air. Het vliegtuig miste zijn bestemming met 46 kilometer. De piloot zal worden ondervraagd. 

Een Australische piloot vloog van Devonport naar King Island, een eiland tussen Tasmanië en het vasteland. De bestuurder was de enige persoon aan boord en viel in slaap, waardoor hij zijn landing miste. Volgens de nationale luchtvaartautoriteiten vloog hij nog zo’n 46 kilometer verder. Wat de piloot uiteindelijk wekte, is voorlopig nog niet duidelijk.

Korte vlucht 

Volgens Neil Hansford, voorzitter van de consultancybedrijf Strategic Aviation Solutions, zou de autopiloot hebben aangestaan. “Het vliegtuig blijft dan vliegen tot het zonder brandstof valt”, vertelt hij aan de lokale pers. Volgens Hansford is het wel ongewoon dat een piloot in slaap valt op een relatief korte vlucht van 240 kilometer. Ook heeft Australië strikte regels om vermoeidheid bij piloten te vermijden. De piloot mag zich daarom aan een ondervraging verwachten. Het definitief verslag zal volgend jaar klaar zijn.

Het bericht Piloot valt in slaap en mist landing verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top