HomeNieuwsBizarParaguayaanse dieven vervangen geweren politie door speelgoed

Paraguayaanse dieven vervangen geweren politie door speelgoed

De politie van Paraguay bevindt zich in het oog van een storm. Een gerechtelijk onderzoek heeft uitgewezen dat heel wat opgeslagen wapens stiekem vervangen werden voor speelgoedgeweren om ze nadien op de zwarte markt te verkopen. Buurland Brazilië beschuldigt Paraguay al langer van te laks op te treden tegen wapensmokkel.

“Het meest beschamende schandaal in de geschiedenis van onze politiemacht.” Zo zien de media van Paraguay de onthullingen van een recent onderzoek naar een lading politiewapens die op de zwarte markt te koop werden aangeboden. Het ging over 42 aanvalswapens die gemaakt werden in de FN-fabriek in België en door de Paraguayaanse agenten in een opslagplaats werden gezet toen ze nieuwere modellen kregen. In de opslagruimte werden ze vervangen door spoelgoedexemplaren en houten geweren.

Geen gevolg gegeven aan onderzoek

De wapens werden daarna opgemerkt op de zwarte markt, waar ze ongeveer 10.000 dollar, of 8.500 euro, per stuk waard zijn. Van sommige gewerend wordt vermoed dat ze in Argentinië zijn terechtgekomen, anderen zouden naar Brazilië zijn gegaan. Dat land klaagt al langer dat Paraguay te weinig doet om de smokkel van wapens te bestrijden.

Alle wapens lijken afkomstig te zijn van het politiekantoor in de hoofdstad Capiáta. Daar heeft het onderzoek zich ook op gefocust. Tot nu toe is enkel de officier die verantwoordelijk was voor de opslag vervangen. Arrestaties zijn nog niet uitgevoerd.

Het bericht Paraguayaanse dieven vervangen geweren politie door speelgoed verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels