HomeNieuwsBizarPapegaai bestelt zelf eten via Alexa als baasje weg is

Papegaai bestelt zelf eten via Alexa als baasje weg is

De papegaai Rocco is volledig mee met de digitale tijd. De vogel, die in het Britse Berkshire woont bij zijn baasje Marion Wischnewski, heeft uitgedokterd hoe hij eten kan bestellen via het spraakbesturingssyteem Alexa. Hij weet ook hoe hij het zijn favoriete muziek kan laten afspelen.

Rocco, een grijze roodstaartpapegaai, is slimmer dan hij doet vermoeden en dat heeft zijn baasje Marion Wischnewski al meerdere keren mogen ondervinden. De vogel, die in het Britse Berkshire woont, heeft ‘uitgevogeld’ hoe hij Alexa kan bedienen. Dat is een spraakbesturingssysteem dat je toegang geeft tot het internet. Als Marion even uit huis is, probeert de vogel om tal van spullen te bestellen, zowel eten als decoratiemateriaal.

Vliegers en een romantisch deuntje

Concreet vroeg Rocco aan Alexa al om aardbeien, watermeloenen en een waterkoker te laten leveren. Ook vliegers en lampen hebben op zijn verlanglijstje gestaan. Gelukkig staat er ouderlijke controle op het toestel, dus tot een echte bestelling is het nog nooit gekomen. Maar dat houdt Rocco niet tegen om zich te amuseren dankzij Alexa. “Ik ben al eens thuisgekomen en toen speelde er romantische muziek in het huis en stond hij te dansen”, vertelt Marion aan The Times of London. De papegaai laat zich soms ook moppen voorlezen.

Rocco woont al even bij Marion, die de papegaai weghaalde bij het opvangcentrum National Animal Welfare Trust. Daar zorgde hij vaak voor heel wat commotie. Hij schold mensen uit en gooide elke keer zijn waterfles op de grond.

Het bericht Papegaai bestelt zelf eten via Axela als baasje weg is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels