HomeNieuwsBizarPakistan wil met deze dieren de sprinkhanenplaag bestrijden

Pakistan wil met deze dieren de sprinkhanenplaag bestrijden

Pakistan wil Chinese eenden inzetten om de sprinkhanen te bestrijden. Net als vele andere landen wordt Pakistan getroffen door een grote sprinkhanenplaag. Met 100.000 eenden hopen ze de plaag snel op te lossen. 

Pakistan wil met Chinese eenden de grote aanwezigheid van sprinkhanen doen verminderen. In de zomer zullen 100.000 eenden worden overgebracht vanuit China. Omdat Pakistan een buurland is van China, dragen de Chinezen graag een steentje bij om de insecten te verdelgen. Met het leveren van de eenden bieden ze al een eerste hulp aan. De dieren werken efficiënter dan een bestrijdingsmiddel. “Een eend kan meer dan tweehonderd sprinkhanen per dag eten”, aldus onderzoeker Lu Lizhi die al tests met de eenden heeft uitgevoerd.

“leg ze op de barbecue”

De Pakistaanse overheid roept de inwoners op om de plaag ook zelf te bestrijden door de sprinkhanen op te eten. “Barbecue ze of maak er een curry van.” Het oosten van Afrika en delen van Azië worden momenteel zwaar getroffen door een sprinkhanenplaag. De weersomstandigheden zijn vanwege de warmte en de grote regenval ideaal voor de insecten. De beestjes kunnen voor grote problemen zorgen. Ze eten alle vegetatie op en trekken nadien naar een nieuwe plaats om alles kaal te vreten. Dit zou in de toekomst tot hongersnood kunnen leiden.

Het bericht Pakistan wil met deze dieren de sprinkhanenplaag bestrijden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels