HomeNieuwsBizarPaaldansen staat stap dichter bij Olympische Spelen

Paaldansen staat stap dichter bij Olympische Spelen

Paaldansen is door de Global Association of International Sports Federations (GAISF) officieel erkend als sport. De activiteit zal nu ondersteuning krijgen om een olympische erkenning te krijgen.

Wie weet zullen we in de toekomstige een Belgische delegatie van olympische paaldansers hebben. Het is nog niet zo ondenkbaar, want paaldansen is recent officieel een sport geworden. Daarmee staat het een stap dichter bij het olympische toneel.

Hulp bij dopingcontroles

De erkenning komt van de GAISF en is het resultaat van een 11 jaar durende campagne. Organisatoren van paaldanswedstrijden kunnen vanaf nu help krijgen om hun evenement te laten voldoen aan de internationale dopingregels. Bovendien worden ze begeleid richting een olympische erkenning.

Katie Coates, voorzitter van de International Pole Sports Federation, vindt de erkenning “fenomenaal”. “Het is fantastisch voor onze sport, voor onze atleten en voor onze gemeenschap”, klinkt het enthousiast bij Sky News. De laatste zes jaar steeg het aantal aangesloten mannelijke paaldansers met 82%.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels