HomeNieuwsBizarDuitsers drinken minder bier door regen

Duitsers drinken minder bier door regen

De verkoop van bier in Duitsland is de eerste 9 maanden van het jaar met 2,7% afgenomen. De reden daarvoor: een zachte, regenachtige zomer met weinig sport op de televisie.

De Duitse bierproducenten hebben nog niet zo’n goed jaar achter de rug. Op zich is dat niet zo ongewoon, want de verkoop van het Duitse gerstenat loopt al jaren terug, maar voor het eerst hebben de weergoden daarin ook een rol gespeeld.

Het binnenlandse verbruik daalde in de eerste maanden van het jaar met 2,7%. Met de export erbij gerekend was de daling zelfs 3,1%. “Het was vooral het weer dat de inkomsten van de brouwerijen aantastte”, zegt Holger Eichele van de Duitse Brouwersfederatie aan msn. De regenachtige, zachte zomer heeft de Duitsers weinig dorst gegeven. Ook de afwezigheid van grote sportevenementen liet zich voelen.

Oktoberfest trekt steeds meer volk

Toch blijven de brouwers positief. Voor de laatste maanden van het jaar verwachten ze een zonnige herfst en een goed eindejaarsseizoen.

Een voorbeeld daarvan is de laatste editie van het Oktoberfest in München. Dat mocht 6,2 miljoen mensen ontvangen, die samen om en bij de 7,5 miljoen glazen van een liter bier leegdronken. Dat is 13% meer dan het cijfer van vorig jaar.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels