HomeNieuwsBizarOostenrijk vraagt inwoners geen koeien meer te kussen

Oostenrijk vraagt inwoners geen koeien meer te kussen

De Oostenrijkse minister van Landbouw vraagt de inwoners van het land om niet langer koeien te kussen. De app Castle roept op om dat te doen om geld in te zamelen voor het goede doel. Maar de overheid vreest dat er gewonden bij zullen vallen.

De ‘KuhKussChallenge’, oftwel kus eens met een koe, met of zonder tong. Dat is de uitdaging die de app Castle in Oostenrijk lanceerde om geld in te zamelen voor een goed doel. De actie wint aan populariteit, maar de Oostenrijkse overheid wil dat het ophoudt. De minister van Landbouw en de lokale Kamer van Landbouw vrezen voor de gezondheid van de dieren en de mensen.

“Je mag de dieren niet zo benaderen”

Volgens hen is het gevaarlijk om de koeien te benaderen in de velden. Zeker als het vrouwtjes zijn die een kalf bij zich hebben. Die kunnen de benadering opvatten als een bedreiging en uithalen met hun poten. “Deze dieren mogen niet zo benaderd worden”, zegt Josef Kossler, dierenarts van de deelstaat Tirol, aan Kurier. “Onbekende dieren aanvallen is onverantwoordelijk, zowel voor jezelf als voor de dieren.”

Minister Elisabeth Kostinger liet haar ongenoegen over het initiatief blijken op Twitter. “Acties zoals deze zijn gevaarlijke onzin. Ik heb geen enkel begrip voor zo’n ‘challenge’”, schreef ze. “Het heeft in het verleden al geleid tot zware ongevallen.” Josef Hechenberger, voorzitter van de Kamer van Landbouw van Tirol, sloot zich daarbij aan. “Het feit dat onze dieren gebruikt worden voor een hype op social media is heel bedenkelijk, zeker gezien het risico op mogelijke verwondingen.” Hij adviseert de organisatie om “het project opnieuw te bekijken.”

Het bericht Oostenrijk vraagt inwoners geen koeien meer te kussen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels