HomeNieuwsBizarOnderzoek wijst uit: “Celibatair leven wordt steeds populairder”

Onderzoek wijst uit: “Celibatair leven wordt steeds populairder”

Je zou door de overvloed aan seksuele prikkels denken dat meer en meer mensen hun seksuele experimenten volop laten botvieren, maar dan denk je verkeerd. Dé trend momenteel is om celibatair te leven. Een leven zonder seks, jonge mensen zien dat wel zitten.

Althans dat is wat nieuwe statistieken van Google moeten staven. Celibatair leven blijkt op Google een hit te zijn. Sommige onderzoeken wijzen zelfs uit dat jongeren minder vaak seks hebben en dat dat gelinkt kan worden aan hun verwachtingen en hun ontgoochelingen inzake seks. Google Trends-data geeft aan dat de term ‘celibatair’ maar liefst 90% populairder is geworden de afgelopen maand.

Populair

Eén van de grote oorzaken is ongetwijfeld influencing. Verschillende grote persoonlijkheden gaan er prat op om celibatair door het leven te gaan. Daarnaast zijn er nog factoren als religie, spiritualiteit, onze sociale maatschappij en cultuur. Minder of zelfs geen seksuele partners hebben verkleint bovendien het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen, ongewenste zwangerschappen en emotionele stress. Celibatair leven zou er ook voor zorgen dat mensen zich focussen op persoonlijke groei.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels