HomeNieuwsBizarOEPS. Man die kroning van Charles moet regelen is rijbewijs kwijt

OEPS. Man die kroning van Charles moet regelen is rijbewijs kwijt

De man die zopas de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth II regelde en ook de kroning van koning Charles III moet organiseren, is zijn rijbewijs voor zes maanden kwijt. Dat besliste een rechtbank in Londen maandag.

Het gaat om Edward Fitzalan-Howard, die als hertog van Norfolk de ceremoniële functie van adelsmaarschalk (“Earl Marshal”) van het Verenigd Koninkrijk bekleedt. De adelsmaarschalk is onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van staatsbegrafenissen en kroningsceremonies.

In april hadden politieagenten de 65-jarige Fitzalan-Howard betrapt op het rijden door een rood licht. Hij gaf toen te kennen dat hij zich daarvan niet bewust was omdat hij zijn gsm aan het gebruiken was.

Rijverbod dreigt

Omdat de hertog bij eerdere snelheidsovertredingen al te veel strafpunten op zijn rijbewijs had verzameld, dreigde een rijverbod. Fitzalan-Howards advocaat probeerde de straf nog af te wenden door voor de rechtbank onder meer te pleiten dat hij zijn rijbewijs niet kan missen wegens zijn belangrijke maatschappelijke taken als adelsmaarschalk, met de kroning van Charles III – waarvan amper details bekend zijn – in het verschiet.

De rechters beslisten echter om het rijverbod wel op te leggen. Daarnaast moet Fitzalan-Howard een boete van 800 pond ophoesten en 400 pond gerechtskosten betalen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/oeps-man-die-kroning-van-charles-moet-regelen-rijbewijs-kwijt

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels