HomeNieuwsBizarHond die in vuilnisbak van een brug gegooid werd, is geadopteerd

Hond die in vuilnisbak van een brug gegooid werd, is geadopteerd

In de Amerikaanse staat Florida ontsnapte de jonge hond Daisy maar nipt van de dood, toen ze in een vuilnisbak van een 5 meter hoge brug gegooid werd. Een getuige had alles gezien en waarschuwde de lokale politie. Daisy kwam er miraculeus ongehavend vanaf, en werd intussen geadopteerd. «We zullen nooit begrijpen waarom mensen dieren zo wreed zouden behandelen.»

Orange County Animal Services deelde het verhaal via hun socialemediakanalen. Zij werden vorige week donderdag gecontacteerd nadat een getuige zag hoe een rijdende auto een plastic bak over de brug gooide. Vanop de brug kon de getuige zien dat er allicht een hond in de bak zat. Daarop kwam de lokale politie, samen met Animal Services, meteen ter plekke.

Mirakel

«Ze vonden een jonge meisjeshond in een kleine blauwe plastic bak, weggegooid als een stuk afval», schrijft Orange County op Facebook. «Het was riskant om de steile oever naar beneden te klimmen, maar het lukte om de lieve Daisy veilig en wel te redden. We zijn dankbaar voor de moed en de snelle respons van onze officieren.» Daisy heeft geen verwondingen overgehouden aan haar val, een mirakel. «Ze bleek een geweldige hond te zijn.»

Orange County Animal Services meldt dat ze niet weten wat er exact gebeurd is. Bovendien is hun asiel vlakbij. Onbegrijpelijk dat iemand zo’n «wrede daad» durft te plegen, schrijven ze: «Er zijn letterlijk honderden private opvangcentra die bereid zijn om een lieve en zachtaardige hond op te nemen voor adoptie.»

Facebook orangecountyanimalservices-pfbid0bgnGX4L5eAViubxzB6Ve3xKazRi3EhKiVDUwujsUaUhHUrLn9gNgAscRB8eRyzoXl

Treed op

Daisy werd intussen geadopteerd, en «wacht op haar kans op echt geluk». Orange County roept op om te blijven ageren tegen dierengeweld: «Als je iets ziet, zeg iets. Voor geen enkele reden mag iemand een dier op deze manier behandelen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/hond-die-vuilnisbak-van-een-brug-gegooid-werd-geadopteerd

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels