HomeNieuwsBizarOEPS. Familie ontdekt dat ze al 43 jaar verkeerde graf bezoeken: «Hoe...

OEPS. Familie ontdekt dat ze al 43 jaar verkeerde graf bezoeken: «Hoe kan iets zo simpel zo fout lopen?»

De 67-jarige Britse vrouw Sylvia Ross zit in zak en as, nu ze ontdekt heeft dat ze al 43 jaar een graf bezocht dat niet van haar vader was. Ze ontdekte de fout via een bericht op Facebook. Haar dochter Lynette reageert: «Mijn moeders hart is gebroken. Ze zegt dat haar vader moet gedacht hebben dat niemand om hem gaf, want er lagen nooit bloemen op zijn graf.»

In 1979 begroef Sylvia haar vader John Thomas Thompson op het Witton Park Cemetery in het dorpje Bishop Auckland, in de county Durham in Engeland. Ook in de 43 jaar na zijn dood bezocht ze nog geregeld het graf van haar vader. Althans, dat dacht ze, want deze week ontdekte ze dat ze al van in het begin het graf van een compleet vreemde bezocht, ene Frederick Brown. Het graf van haar vader lag een paar meter verderop, zonder naam erop gegraveerd.

Sylvia ontdekte het euvel toen ze een Facebook-bericht zag over een verkeerd geplaatst bord op het kerkhof, dat weldra verplaatst zou worden. Al snel werd duidelijk dat ze al jaren rouwden aan het verkeerde graf, en dat Frederick Brown twee graven had. Het kerkhof heeft intussen ook zijn fout toegegeven. Nu wordt onderzocht waar het precies is mis gegaan, en hoe Sylvia’s vader enkele meters verderop belandde.

Vergeten

Het nieuws sloeg in als een bom bij Sylvia en haar familie. Lynette, Sylvia’s dochter, getuigt aan ‘The Northern Echo’: «Ik heb mijn grootvader nooit ontmoet, maar mijn moeder bezoekt al 43 jaar zijn graf en is er het hart van in. Haar hart is gebroken. Ze zegt dat haar vader moet gedacht hebben dat niemand iets om hem gaf, want niemand heeft hem ooit bezocht, of bloemen gegeven.»

«Het is walgelijk. Hoe kan je iets zo simpel, zo verkeerd doen?», vraagt Lynette zich af. Ook het kerkhof stelt zich wat dezelfde vraag. Toen Sylvia’s vader begraven werd, was het kerkhof nog in handen van de Wear Valley District Council. Sinds 2009 onderhoudt Durham County Council de begraafplaats.

Spijt

De manager heeft zich verontschuldigd voor die «historische fout» en heeft de fout zo snel mogelijk rechtgezet. John Thomas Thompson heeft nu een graf met zijn naam op. «Maar dat neemt natuurlijk niet het verdriet van de familie weg. We willen graag nogmaals onze oprechte spijt uitdrukken voor alle pijn die we veroorzaakt hebben.»

Eerder deze zomer werd ook al ontdekt dat een andere familie in County Durham al 17 jaar het verkeerde graf bezocht.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/oeps-familie-ontdekt-dat-ze-al-43-jaar-verkeerde-graf-bezoeken-hoe-kan-iets-zo-simpel-zo-fout-lopen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels