HomeNieuwsBizarNiet opgelet in de les? Chinese camera vertelt alles aan leerkracht

Niet opgelet in de les? Chinese camera vertelt alles aan leerkracht

Chinese leerlingen worden voortaan weer een beetje meer in de gaten gehouden. Een school in de Chinese stad Hangzhou heeft camera’s geïnstalleerd die kunnen detecteren wanneer jongeren niet opletten. Nadien vertellen ze alles aan de leerkracht. 

Puberteit is voor niemand een pretje. De ene moment ben je blij en dan plots weer boos. Chinese jongeren in een school in Hangzhou zullen deze emoties niet langer voor zichzelf kunnen houden. Sinds een paar maanden zijn de klaslokalen uitgerust met een camera die hun emoties scant. Ook hun gedrag en bewegingen worden gedetecteerd. Al deze informatie belandt uiteindelijk bij de leerkracht en die kan dan weer zien of de tieners wel aan het opletten waren.

Proefproject

Voorlopig zijn de camera’s maar tijdelijk. Het moet de lessen niet alleen leuker maken, maar ook goed gedrag stimuleren. Elke dag krijgt de leerkracht een nieuwe lijst met wie zich wel of niet goed gedroeg. De eerste resultaten zijn hoopgevend, want in slechts een korte tijdspanne was er al een verbetering in gedrag te zien.

Gemengde reacties

De directeur van de school is erg blij met de technologie. “In het begin moesten de jongeren natuurlijk wennen aan de camera’s, maar ondertussen zijn ze al bijna vergeten dat ze in de klas hangen”, aldus Zhang Guanchao in een Chinese krant. Ondanks de positieve berichten, vinden veel mensen dat de proef te ver gaat. Leerlingen voelen zich in de gaten gehouden en ook sociale media uiten gebruikers hun ongenoegen: “Dit is erger dan in de gevangenis zitten”, klinkt het.

Het bericht Niet opgelet in de les? Chinese camera vertelt alles aan leerkracht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels