HomeNieuwsBizarNiet enkel in Knokke: ook dit Italiaanse kuststadje geeft mensen in bloot...

Niet enkel in Knokke: ook dit Italiaanse kuststadje geeft mensen in bloot bovenlijf een boete

Sinds de zomer van 2020 riskeer je in Knokke een boete van 350 euro als je in het centrum in bloot bovenlijf paradeert. Daar zijn ze niet alleen in: nu kondigt ook Massimo Coppola, burgemeester van Sorrento, aan dat er boetes gegeven zullen worden aan toeristen die halfnaakt op straat verschijnen. De boetes kunnen oplopen tot wel 500 euro.

Sorrento ligt ten zuiden van Napels in Italië, en ligt vlakbij de populaire Amalfikust. Sinds 1997 is het gebied rond Sorrento, inclusief Amalfi en Ravello, UNESCO werelderfgoed. In het hoogseizoen zakken duizenden toeristen af naar het stadje. En gezien het vlak aan de kust ligt, durven mensen weleens halfnaakt op te dagen. Daar heeft burgemeester Coppola flink genoeg van.

«Ongepast»

Hij kondigde het besluit aan via een Facebookpost. «Geen ongepast gedrag meer», schrijft hij. «Dat is waarom ik de verordening ondertekend heb die bepaalt dat het verboden is om met bloot bovenlijf of in zwemkledij rond te wandelen.»

«Dit soort gedrag kan ongemak veroorzaken bij zowel de bewoners van Sorrento als de toeristen. Op deze manier wil ik de leefbaarheid en levenskwaliteit in het stadscentrum en de openbare ruimte bewaren en verbeteren», gaat de burgemeester verder.

Nummerplaatsysteem

Het is niet de eerste maatregel die in dat gebied genomen wordt tegen de overlast van toerisme. Zo voerden ze op 15 juni een nummerplaatsysteem in voor de route tussen Vietri sul Mare en Positano. Op oneven data (15, 17, 19… juni) mogen enkel auto’s met oneven nummerplaten op die weg rijden. Op even data (16, 18, 20… juni) zijn auto’s met een even nummerplaat aan de beurt. Die maatregel geldt nog heel juli en augustus, tussen 10 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds. In september geldt die regel enkel nog in het weekend.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/niet-enkel-knokke-ook-dit-italiaanse-kuststadje-geeft-mensen-bloot-bovenlijf-een-boete

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels