HomeNieuwsBizarMoeder geeft dochter (4) nog steeds borstvoeding: “Ik stop er pas mee...

Moeder geeft dochter (4) nog steeds borstvoeding: “Ik stop er pas mee als zij het niet meer wil”

Een Ierse vrouw geeft haar vierjarige dochter borstvoeding en blijft dat doen tot het meisje er genoeg van heeft. Ze hoopt andere moeders daarmee te inspireren en borstvoeding uit de taboesfeer te halen. “Ik probeer niet te letten op de reacties en blikken van sommige mensen”, klinkt het.

Natasha Keane heeft een zoon, Stephen (19), en twee dochters, Ellie (6) en Grace (4,5). Haar zoon kreeg borstvoeding tot hij vier maanden was, maar Natasha moest toen noodgedwongen stoppen met borstvoeding geven omdat ze medicatie moest nemen.

Gezonder dan flesvoeding

Bij haar dochters was het een heel ander verhaal. De 38-jarige moeder uit Galway gaf Ellie borstvoeding tot ze net voor haar vijfde zelf vroeg om ermee te stoppen. Haar dochter Grace (4,5) krijgt nog steeds borstvoeding en geniet daar tot op heden met volle teugen van. Natasha gelooft dat borstvoeding veel gezonder is dan flesvoeding. “Voor mij is borstvoering de meest natuurlijke zaak in de wereld. Ellie is nog nooit naar de dokter gemoeten en heeft nog nooit antibiotica moeten nemen. Grace heeft slechts één keer een luchtweginfectie gehad. Ik ben er zeker van dat borstvoeding hun immuunsysteem versterkt heeft”, vertelt ze aan The Irish Sun.

Twee dochters tegelijkertijd

Toen Grace geboren werd, gaf Natasha borstvoeding aan haar twee dochters tegelijkertijd. “Het was een beetje zoeken in het begin, maar gaandeweg werd het makkelijker. Ellie was toen al wat ouder, dus ik legde haar uit dat ze geduldig moest zijn en Grace eerst haar weg moest laten vinden. Elke avond vielen ze samen in slaap, elk aan een borst, terwijl ze elkaars hand vasthielden”, klinkt het.

Afkeurende reacties

Als Natasha haar dochter(s) in het openbaar borstvoeding geeft, krijgt ze vaak afkeurende blikken of reacties. “Ik probeer niet te letten op de reacties en blikken van sommige mensen. Ik vind het dubbel: het is oké om vrouwen in bikini of lingerie op gigantische reclamepanelen af te beelden, maar een moeder die haar kind subtiel borstvoeding geeft, dat kan dan niet? Heel wat mensen vragen me ook waarom ik nog steeds borstvoeding geef, met de nadruk op ‘nog steeds’. Ik denk niet dat mensen me opzettelijk proberen te vernederen. Het is een gebrek aan opvoeding, zelfs binnen de medische wereld. Ik hoop gewoon dat borstvoeding genormaliseerd wordt en dat andere moeders niet hoeven te stoppen voor ze ermee klaar zijn”, besluit ze.

Het bericht Moeder geeft dochter (4) nog steeds borstvoeding: “Ik stop er pas mee als zij het niet meer wil” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels