HomeNieuwsBizarMoeder en dochter besturen vliegtuig samen

Moeder en dochter besturen vliegtuig samen

Een Amerikaanse moeder en haar dochter hebben onlangs samen een passagiersvliegtuig bestuurd dat vloog van Los Angeles naar Atlanta. Het viel een passagier op en hij maakte een foto van het olijke duo.

John Watret nam onlangs het vliegtuig van Los Angeles naar Atlanta. Toen een moeder en haar twee kinderen een kijkje mochten nemen in de cockpit en ze het nadien hadden over een moeder en haar dochter, werd John nieuwsgierig en ging hij ook eens binnenpiepen in de cockpit.

Daar trof hij pilote Wendy Rexon en copilote Kelly Rexon aan, en al snel bleek dat de twee moeder en dochter waren. In zijn enthousiasme nam John een foto en plaatste hij die op Twitter. Daar ging het kiekje viraal, met meer dan 50.000 likes en 18.000 retweets.

Meer diversifiëring

De man prees vooral het feit dat ook vrouwen de volledige leiding mogen nemen in de luchtvaartsector. “Er moet meer diversifiëring komen in onze sector. Het is cruciaal en een van de belangrijkste werkpunten waar we ons op toeleggen. Als er meer kansen zijn, wint iedereen”, vertelde hij aan ABC News.

Wendy en Kelly zijn overigens niet de enige piloten in de Rexon-familie. Ook Wendy’s vader was vroeger piloot voor Northwest Airlines, en haar man Michael werkt momenteel voor American Airlines. Maar ook hun andere dochter, Kate, is – je raadt het nooit – een pilote.

Veel werk aan de winkel

Hoewel meer en meer vrouwen opduiken in de luchtvaartsector, is er nog veel werk aan de winkel als het op diversifiëring aankomt. Volgens de Federal Aviation Administration vormen de 46.463 vrouwelijke piloten slechts 7 procent van het volledige aantal erkende piloten.

Het bericht Moeder en dochter besturen vliegtuig samen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels