HomeNieuwsBizarCriminelen smokkelen ratten vol drugs binnen in gevangenis

Criminelen smokkelen ratten vol drugs binnen in gevangenis

Criminelen hebben dode ratten over de omheining gegooid van een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk. Hun buik werd opengenaaid en vol drugs, gsm’s en andere smokkelwaar gestoken. Drie van de knaagdieren werden gevonden binnen de gevangenis HMP Guys Marsh in Dorset. 

In de gevangenis van Dorset in het Verenigd Koninkrijk hebben bewakers ratten gevonden die gevuld waren met smokkelwaar. Bewakers merkten de genaaide buik op en sneden de ratten open. Ze vonden telefoons en opladers, simkaarten, sigarettenpapier en verschillende drugs.  De ratten werden vermoedelijk door smokkelaars over de omheining gegooid, zodat gevangenen ze konden vinden. Als de beveiliging de dode knaagdieren niet had gevonden, waren de spullen in de gevangenis verkocht “waardoor ze chaos en geweld zouden veroorzaken”, dat zegt het Britse ministerie van Justitie aan Metro News.

Gevaar

Tennisballen en duiven werden in het verleden al gebruikt om smokkelwaar in gevangenissen te smokkelen. Maar het ministerie zegt dat de vondst in Guys Marsh eerder deze maand het eerste geval was waarbij ratten gebruikt werden. “Dit toont hoe ver criminelen zullen gaan om spullen in de gevangenis te smokkelen, en onderstreept waarom ons werk zo belangrijk is”, zegt minister van gevangenissen Rory Stewart. “Drugs en mobiele telefoons achter de tralies brengen gevangenen, gevangenisbewaarders en het publiek in gevaar. Daarom moeten we de beveiliging versterken.”

Het bericht Criminelen smokkelen ratten vol drugs binnen in gevangenis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels