HomeNieuwsBizarMensen met overgewicht zijn gezonder als ze chocolade eten

Mensen met overgewicht zijn gezonder als ze chocolade eten

Het lijkt tegenstrijdig, maar mensen met overgewicht zijn daadwerkelijk beter af met een reep chocolade. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het hun risico op hart-en vaatziekten vermindert.

Uit een studie voorgesteld door de American Heart Association blijkt dat mensen die te veel kilo’s meedragen minder kans maakten op coronaire hartziekten, zoals een hartaanval, als ze elke dag van de week wat lekkers eten. Diegenen die helemaal geen chocolade aten, liepen verrassend genoeg het meeste risico op hartproblemen.

Enkel voor mensen met overgewicht

Gek genoeg gaat de vlieger enkel op voor mensen met wat kilo’s te veel. Uit dit onderzoek blijkt dat voor degenen met een normaal BMI de positieve effecten relatief klein zijn. Enkel voor mensen met overgewicht zou het tussendoortje echt significant helpen, aangezien zij een groter risico lopen op hart- en vaatziekten.

Chocoladeliefhebbers zonder overgewicht hoeven evenwel niet te treuren, want ook voor hen is de lekkernij gezond. Zo blijkt uit een ander onderzoek dat chocolade je jong houdt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels