HomeNieuwsBizarMensen in San Francisco vallen zelfrijdende auto’s aan

Mensen in San Francisco vallen zelfrijdende auto’s aan

In de Amerikaanse stad San Francisco hebben mensen dit jaar al twee keer een zelfrijdende auto aangevallen, dat blijkt uit documenten van DMV. Volgens deze documenten riepen en sloegen de betrokkenen naar de voertuigen.

In totaal zijn er al zes zelfrijdende auto’s betrokken bij ongevallen dit jaar in San Francisco. Dat zegt DMV, de Amerikaanse tegenhanger van onze FOD Mobiliteit. Bij twee van deze ongevallen raakten mensen ook slaags met de autonome voertuigen.

Geen gewonden

In het eerste geval viel een man een Chevrolet Bolt aan. De auto stond aan een verkeerslicht te wachten toen een man ernaar begon te roepen. Hij smeet zich vervolgens letterlijk op de auto en beschadigde zo het linker achterlicht.

Bij het tweede incident was ook een Chevrolet Bolt betrokken. Een taxibestuurder stapte toen uit en viseerde de voorruit van de wagen, die licht beschadigd raakte. De chauffeurs liepen in beide gevallen geen verwondingen op.

Verklaring

Waarom deze mensen zelfrijdende auto’s aanvallen, weten we niet zeker. Wel wordt gedacht dat de taxichauffeur mogelijk een toekomstige concurrent zag in de wagen. De andere aanval verklaren experts met een algemeen wantrouwen tegen de groeiende automatisering.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels