HomeNieuwsBizarMannen die selfies maken hebben psychopathische trekjes

Mannen die selfies maken hebben psychopathische trekjes

Uit een onderzoek blijkt dat mannen die een overdaad aan selfies versturen psychopathische trekjes hebben. Ze zouden bovendien narcistisch zijn.

Aan de Ohio State University werden 800 mannen tussen 18 en 40 jaar aan een vragenlijst onderworpen over hun gedrag op sociale media. Daaruit bleek dat mannen die veel selfies delen antisociale en narcistische kenmerken vertonen. Ze zouden het gevoel hebben knapper en slimmer te zijn en geven weinig om de mening van anderen. Daarnaast zijn ze impulsiever en minder empathisch. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat selfieliefhebbers meteen psychopaten zijn, maar ze vertonen wel enkele trekjes.

Gevaarlijk

Mannen die selfies bewerken alvorens ze de foto’s online zetten, zijn socialer en worden dus minder met psychopathische kenmerken gelinkt. Zij willen daarentegen waardering voor hun lichaam en behandelen zichzelf dus eerder als een object dan een persoon. Deze self-objectivation kan gevaarlijk zijn, want wie hieraan lijdt, kan sneller last krijgen van een depressie of eetstoornis.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels