HomeNieuwsBizarDit meisje is de jongste jager van de Verenigde Staten

Dit meisje is de jongste jager van de Verenigde Staten

De staat Wisconsin heeft een einde gemaakt aan de leeftijdslimiet om met een geweer te mogen jagen. Met haar zes jaar is Lexie Harris nu een van de jongste jagers van de Verenigde Staten geworden.

De Republikeinse gouverneur van Wisconsin vaardigde begin novemeber een nieuwe wet uit die het voor kinderen jonger dan tien jaar mogelijk maakt met een vuurwapen te jagen. Dit is een van de meest tolerante wetten van de Verenigde Staten. In veel staten mogen kinderen jagen, maar meestal moeten ze ouder zijn dan twaalf jaar.

Het gezicht van de nieuwe wet

De nieuwe wet trad in werking op 18 november, de dag van de opening van de hertenjacht. De kleine Lexie Harris, die nu zes lentes jong is, werd het gezicht van de nieuwe wet. Haar vader zette op 19 november een foto van Lexie online. Op de foto poseert het meisje met haar geweer naast een dier dat ze had neergeschoten.

Tranen van geluk

De foto werd gemaakt door het officiële account van het Departement van Natuurlijke Hulpbronnen van de staat Wisconsin. «De zesjarige Lexie zat zaterdag vele uren zonder succes, maar zondag werd haar geduld beloond. Haar vader Tyler Harris had tranen van geluk toen zijn kleine jachtpartner haar eerste hert doodde. Gefeliciteerd, Lexi!», staat onder de foto geschreven.

De vader vertelde de lokale media dat hij al vóór de opening van de jacht zijn dochter naar de schietbaan had gebracht. Zo kon ze al trainen met het geweer dat hij voor haar had gekocht. Het wapen was minder krachtig en meer beheersbaar dan een traditioneel geweer en uitgerust met een speciale telescoop zodat Lexie zich beter op het doel kon richten.

Gezien de foto’s die haar vader op Facebook zette, leerde het meisje de jachtwereld al op jonge leeftijd kennen.

Jacht 1
Foto Facebook
Jacht 2
Foto Facebook

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels