HomeNieuwsBizarMan wil dode kat eren met ruimtebegrafenis

Man wil dode kat eren met ruimtebegrafenis

De Amerikaan Steve Munt wil zijn kat Pikachu een begrafenis geven om nooit te vergeten. De man uit Oregon heeft een GoFundMe-pagina opgericht waarin hij 5000 dollar (4456 euro) wil inzamelen om de assen van Pikachu de ruimte in te laten schieten.

Dat mensen hun huisdieren graag een mooi afscheid geven, is niets bijzonders. Maar Steve Munt heeft wel erg grootste plannen om zijn kat Pikachu een eervolle begrafenis te geven. De Amerikaan wil de resten van zijn huisdier namelijk de ruimte in schieten. “Pikachu zal een afscheid krijgen zoals geen kat dat ooit kreeg”, schrijft Munt op zijn GoFundMe-pagina. “Een deel van zijn stoffelijke resten, van zijn hart, zullen in een baan rond de aarde worden gebracht. Vanuit de ruimte zal hij toekijken over de aarde en kunnen we zijn locatie volgen terwijl hij de wereld overspoelt met liefde.” Munt mikt op een inzameling van 5000 dollar om zijn plan te kunnen realiseren.

Professionele ruimtebegrafenis

Om de assen in hogere sferen te krijgen, schakelt Munt de hulp in van het Amerikaanse bedrijf Celestis. Zij zijn gespecialiseerd in ruimtebegrafenissen voor zowel mens als dier. Celestis Pets zal met zorg de assen van Pikachu in een baan om de aarde brengen. Daar blijven ze tot de overschotten terug in de atmosfeer belanden en verdampen.

Niet de eerste kat in de ruimte

Pikachu zal niet de eerste kat zijn die een ruimtereisje maakt. De eerste kat in de ruimte was de Franse Félicette. De zogenaamde ‘Astro-kat’ werd in 1963 de ruimte ingestuurd en blijft tot op heden de enige kat die levend en wel terugkeerde naar onze planeet. Voor Celestis is Pikachu wel een primeur. Het bedrijf zond al eerder de assen van twee honden – de toepasselijk geheten Apollo en Laika – de ruimte in. Pikachu zal binnenkort de eerste gecremeerde kat ooit zijn die in een baan rond de aarde werd gebracht.

Het bericht Man wil dode kat eren met ruimtebegrafenis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels