HomeNieuwsBizarBIZAR. Facebook heeft in 2070 mogelijk meer dode dan levende gebruikers

BIZAR. Facebook heeft in 2070 mogelijk meer dode dan levende gebruikers

Tegen 2070 heeft Facebook wellicht meer dode dan levende geregistreerde gebruikers. Dat blijkt uit een studie van het Oxford Internet Institute in Engeland.

Op basis van de gebruikersaantallen van 2018 en de wereldwijde bevolkingscijfers van de Verenigde Naties, berekenden de onderzoekers dat minstens 1,4 miljard Facebookleden tegen 2100 zouden sterven. Als de Facebookgemeenschap in die tijd blijft groeien zoals voorheen, zou het aantal overleden gebruikers aan het einde van de eeuw 4,9 miljard bedragen. Momenteel heeft Facebook 2,37 miljard actieve gebruikers.

Belangrijke vragen

Volgens de onderzoekers roept het groeiende aantal dode gebruikers belangrijke vragen op over het virtuele erfgoed van die gebruikers. “Als samenleving zijn we nog maar net begonnen met deze vragen te stellen, we hebben nog een lange weg af te leggen”, zei co-auteur Carl Öhman.

Historische data

Zijn collega, David Watson, benadrukte dat Facebookgegevens potentieel als een historisch archief van de menselijke cultuur kunnen dienen. “Maar het is belangrijk dat de toegang tot deze historische data niet slechts voor één op winst gericht bedrijf beschikbaar is”, zei Watson verder. “Er moet ook voor gezorgd worden dat toekomstige generaties het digitale erfgoed kunnen gebruiken, om hun geschiedenis te begrijpen.”

Het bericht BIZAR. Facebook heeft in 2070 mogelijk meer dode dan levende gebruikers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels