HomeNieuwsBizarMan overleeft op wonderbaarlijke wijze aanraking met hoogspanningskabel

Man overleeft op wonderbaarlijke wijze aanraking met hoogspanningskabel

Een Britse man is aan de dood ontsnapt toen hij op een wandeling een grote tak aan een hoogspanningskabel zag hangen. Hij vond er niets beters op dan eens goed aan de tak te trekken. Normaal gezien zou hij dit met zijn leven bekopen moeten hebben, maar op één of andere manier kwam hij er zonder schrammen vanaf.

De tak was door een storm op de kabel terechtgekomen en zat stevig vast. Dat de man die eraan trok geen schok heeft gekregen, begrijpt niemand. “Normaal gezien gaat elektriciteit met deze spanning door hout. Er zit 11.000 volt op de kabels, dat is altijd dodelijk”, schrijft de elektriciteitsmaatschappij Elektricity North West op zijn website.

Een tinteling

De man, die anoniem blijft, voelde naar eigen zeggen niets meer dan “een tinteling”. Toen hij de tak niet loskreeg, belde hij de elektriciteitsmaatschappij. Die zette de stroom uit en verwijderde het gevaarte.

Het bedrijf waarschuwt voor de risico’s: “Hij dankt zijn leven aan een ongelooflijke combinatie van omstandigheden, waaronder zijn handschoenen, sterke wandelschoenen en het feit dat de tak volledig droog moet zijn geweest. En dan nog kunnen we niet geloven dat hij er niets aan overhield.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels