HomeNieuwsBizarMan bouwt schuilplaats met artificiële intelligentie voor straatkatten

Man bouwt schuilplaats met artificiële intelligentie voor straatkatten

Een Chinese dierenvriend heeft een hoogtechnologisch hutje gebouwd om straatkatten te helpen de koude winter door te komen. Er zit zelfs gezichtsherkenning op de deurtjes zodat enkel katten naar binnen kunnen.

Wan Xi heeft zich zijn hele leven ontfermd over straatkatten. Maar nu de winter zo koud is in Peking, is hij net iets verder gegaan dan de katten te voorzien van water.

De computeringenieur bouwde een houten onderdak waarin het standaard 27 graden Celsius is. In de schuilplaats kunnen de katten tevens terecht voor eten en drinken, en allerlei speeltjes. Maar daar blijft het niet bij.

Slimme camera’s

Het is het eerste dierenhok ter wereld dat gebruikmaakt van artificiële intelligentie. Zo hangen er camera’s met gezichtsherkenning, om ervoor te zorgen dat enkel katten erin kunnen.

De slimme camera’s kunnen zelfs ziektes bij de katten detecteren. Daarnaast zien ze ook of een kat al dan niet gesteriliseerd is. Die data wordt regelmatig verstuurd naar Wan Xi en andere vrijwilligers.

Massaal veel straatkatten in China

In China leven ongeveer 40.000 katten op straat. Veel van hen worden niet ouder dan twee jaar door een gebrek aan medische hulp. Alle beetjes helpen dus, en Wan Xi heeft alvast een stap in de goede richting gezet.

YouTube / @Elin

Het bericht Man bouwt schuilplaats met artificiële intelligentie voor straatkatten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels