HomeNieuwsBizarKleine honden nemen soortgenoten beet tijdens het plassen

Kleine honden nemen soortgenoten beet tijdens het plassen

Kleine honden doen zich graag groter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Dat is de conclusie van enkele Amerikaanse wetenschappers. Tijdens het plassen tillen ze hun poot hoger op dan grotere viervoeters. Dat doen ze om soortgenoten te misleiden.

Wie al eens met een hond gaat wandelen, weet dat de dieren graag op verschillende plaatsen plassen. Dat doen ze om te communiceren met hun soortgenoten. Uit de geur van de urine van andere honden kunnen de viervoeters veel informatie halen over het geslacht, de vruchtbaarheid, de leeftijd en de gezondheid.

Voortplanting

Door aan de plas van andere honden te ruiken, weten de dieren wat voor soortgenoten er in hun omgeving leven. Die informatie gebruiken ze om een geschikte partner te vinden. Daarom willen sommige honden groter overkomen dan ze echt zijn.

Om hun kansen om zich voort te planten te verhogen, heffen kleine honden hun poot gemiddeld hoger op dan hun grote soortgenoten. Een tweede reden waarom kleine honden dit doen is simpelweg door over de urine van de grotere viervoeters heen te plassen en zo de geur af te troeven.

Het bericht Kleine honden nemen soortgenoten beet tijdens het plassen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels