HomeNieuwsBizarDeze angstaanjagende teek rukt in sneltempo op

Deze angstaanjagende teek rukt in sneltempo op

De Oost-Aziatische langhoornteek verovert de Verenigde Staten. Deze tekensoort kan in geen tijd een koe omleggen en is daarbij ook vaak een verspreider van gevaarlijke ziektes.

De nieuwe tekensoort komt oorspronkelijk uit Azië. Hoe hij precies in de VS is geraakt, is niet duidelijk. In vergelijking met de teken die in ons land voorkomen, is de Aziatische variant veel kleiner. Met het blote oog zijn de beestjes nauwelijks te zien, maar dat maakt ze niet minder gevaarlijk, integendeel.

Bloedzuiger

Eens de teek genoeg bloed heeft gezogen, kan hij zo groot worden als een pindanoot. Daar komt nog eens bij dat de beesten in groep werken en samen een slachtoffer aanvallen. Omdat de parasieten zich ook nog eens in sneltempo voortplanten, zijn ze levensgevaarlijk.

Veel van de teken zijn dragers van ziektes, zo kunnen ze de gevlekte koorts of het dodelijke SFTS-virus verspreiden. Voorlopig zijn er nog geen menselijke slachtoffers gevallen. Er is bovendien nog geen reden om aan te nemen dat de teek snel in Europa zal raken.

Het bericht Deze angstaanjagende teek rukt in sneltempo op verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels