Vind ons op

Zita

Bizar

Klant van cafeetje in Firenzo belt politie… voor de prijs van zijn espresso

Een man die misnoegd was over de prijs van zijn (deca) espresso in een cafeetje in Firenze heeft de politie gebeld. Volgens hem stond het nergens aangeduid dat het koffieshotje twee euro zou kosten. De politie gaf hem gelijk en gaf de koffiezaak een boete van 1.000 euro.

De klant wou een heerlijke deca espresso bestellen in de geliefde koffiezaak ‘Ditta Artigianale’ in Firenze. De zaak staat bekend om zijn exceptionele koffie en artisanale manier van bereiding. Ze wonnen al verschillende prijzen. Toch weerhield dat een klant niet om de politie te bellen toen hij een rekening van twee euro voorgeschoteld kreeg. De prijs stond volgens hem niet aangeduid op het menu achter de bar. De politie gaf de woedende klant gelijk.

Achterhaalde wet

Francesco Sanapo, de eigenaar van de koffiezaak, is misnoegd over het voorval. Op sociale media klaagt hij over de boete en verdedigt hij de prijs van zijn koffie, die afkomstig is van een boederij in Mexico. «Ze hebben me een boete gegeven omdat iemand beledigd was door de prijs van twee euro voor een deca koffie. Kan je dat nu geloven?», klinkt het bij Sanapo. De prijs stond tenslotte op hun wél op hun digitale menu. «Zelfs vandaag nog kan iemand zich zo hard ergeren dat hij de politie belt, die vindt dat we in overtreding zijn vanwege een verouderde wet.» Sanapo pleit om de wet te wijzigen, gezien de digitalisering van vele koffiebars is die tenslotte achterhaald en kunnen veel bars op die manier in de problemen komen.

Artisanaal

Met een gemiddelde prijs van een euro voor een espresso, is Sanapo’s espresso inderdaad aan de duurdere kant, maar, zo beargumenteert hij, de koffie is wel bereid met veel zorg door zijn barista’s.

«Toen we onze bar openden in 2013 vroegen we anderhalve euro voor een espresso, dat was toen revolutionair», gaat hij verder. «Er kwamen positieve en negatieve reacties, maar tot nu had ik nog nooit een boete gekregen. Niemand zou zich nog moeten schamen om 2 euro te vragen voor koffie» besluit hij. Materiaal en koffie zelf worden tenslotte steeds duurder.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/klant-van-cafeetje-firenzo-belt-politie-voor-de-prijs-van-zijn-espresso

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top