HomeNieuwsBizarJogster loopt per ongeluk Amerikaanse grens over en wordt twee weken vastgehouden

Jogster loopt per ongeluk Amerikaanse grens over en wordt twee weken vastgehouden

Een Franse jogster zal haar jogsessie niet snel vergeten. De Française liep tijdens haar loopje per ongeluk de Canadees-Amerikaanse grens over, en werd opgepakt door de politie. Pas twee weken later mocht ze terug naar huis.

Cedella Roman was op bezoek bij haar moeder in Canada en besloot om bij zonsondergang te gaan joggen op het strand. Toen ze de prachtige natuur wilde vastleggen op foto, werd ze plots tegengehouden door twee agenten van de Amerikaanse grenspolitie. De Française was per ongeluk de grens overgestoken.

Geen bordje aan de grens

“Ik zei nog dat ik het niet met opzet had gedaan en dat ik echt niet begreep wat er gebeurde”, vertelt de Franse vrouw aan Radio-Canada. Naar eigen zeggen had ze geen enkele aanwijzing gezien dat ze de grens was gepasseerd. De tiener had geen identiteitskaart bij zich, en werd daarom ook opgepakt door de politie.

Twee weken vast

De jogster werd overgebracht naar het Tacoma Northwest Detention Centre, meer dan 200 kilometer van de plek waar ze de grens overstak. Daar kon ze haar moeder contacteren, die meteen haar papieren kwam brengen. De tiener ging ervanuit dat dat zou volstaan, maar volgens de grenspolitie moesten de papieren eerst gevalideerd worden. Pas twee weken later mocht Roman terug naar huis.

Het bericht Jogster loopt per ongeluk Amerikaanse grens over en wordt twee weken vastgehouden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels